Resan till HOXOH

När vi återvänt från de grå hallarna frågade vi Melealina om hon kunde föra oss magiskt till en annan plats utan att själv följa med, och det kunde hon om någon kunde tänka på ett specifikt träd. Hon sa också att om vi planterar ett ekollon kan hon komma till det trädet efter tolv timmar.
Efter att det mörknat satte vi oss i en ring och lät Giovanni tänka på ett träd i Fontra Cilor medan Melealina gjorde sin ritual. Efter en stund var vi vid ett träd på en bakgård vid en flod, men Tariq var borta! Dessutom upptäckte vi att vi inte alls var i Fontra Cilor utan i Favoki. Staden visade sig vara ockuperad av kishatiska soldater som trakasserade invånarna och vi hörde dem dessutom tilltvinga sig mutor, vilket är synnerligen förkastligt i Shamash ögon! Vi fick höra att Kishatet besegrat en moskorisk här trots att moskorierna hade stöd från Nastrol och nu plundrade den moskoriska landsbygden.

Stora mängder soldater rörde sig på vägen mot Fontra Cilor så vi fick gå avsides på de torra åkrarna. Av det fåtal bönder som fanns kvar fick vi ofta höra att det var bättre förr. Vid en ödegård angreps vi av två rovtranor men efter att Valentino med sedvanlig effektivitet halshuggit den ena  så flydde den andra. Jag tog tillvara på dess klor och av köttet tillagade Vrax aldeles för god mat för att vara Shamashi behaglig.

Även Fontra Cilor hade fallit för Kishatets trupper. Förutom några palats där strider fortfarande rasade. De utfärdade utegångsförbud nattetid, förbjöd vapen och tvingade alla att bära en form av identitetsbrickor. Alla som bröt mot detta avrättades. Vi gömde våra vapen förutom Sturmendrang tillsammans med Eredrim, då Kishatet hatar dvärgar, på ett tak. Vi gick sedan mot universitetet som tagits över av soldater. Vi smög ändå in och fann att shamashpräster höll på att katelogiser biblioteket, så vi gömde oss i ett laboratorium och väntade på natten. Tyvärr hade de lämnat två vakter kvar i biblioteket, tyvärr för dem alltså. Efter att Valentino ändat deras liv fann Giovanni att Bythos sju portar inte fanns i detta bibliotek, men att den ska finnas i HOXOH och i Mea Plakole på Stegos.


Så vi stal en gondol och gled ut längs floden mot kusten. När vi lämnat staden kom en duva och knackade in budskapet M+T Tocme i relingen. Vi gissade att det var Melealina som hittat Tariq i Tocme. Fågeln verkade vilja ha svar så jag sa HOXOH till den varpå del flög iväg. Sedan följde en Shamashi behaglig rodd till Quafachas delta där vi gick i land för att gå till HOXOH. På vägen övernattade vi hos krigarmunkar i vars kloster vi planterade ett ekollon. Dagen därpå ankom vi till den lömskt skimrande staden HOXOH.

CC 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar