Svavelvinter: Epilog


Efter vårt olycksbådande möte med Shagul återvände vi till Arhem. Den omvända shaguliten Barbica ville dock inte synas bland folk utan sa sig vilja leva i vildmarken. I brist på annat så fortsatte vi med våra liv i väntan på en konvoj som kunde ta oss hem. Efter att ha plundrat Shaguls grav så gott vi kunde så vi var hyfsat stadda vid kassa. Så Cracius och Spugg bedrev handel och försökte fylla lastrummet med värdefulla marjuriska varor att sälja för vinst. Själv bodde jag mest på fogdeborgen även om jag höll tät kontakt med de övriga.

Jag gjorde mitt bästa för att hålla Celicia Gotthardskona tillfredsställd men hade svårt att slita mig från den undersköna tjänarinnan Chrysmynta, vilket vredgade Celicia. Det visade sig såsmåningom att Chrysmyntas iver att tillfredsställa mina lustar berodde på att hon fick betalt av Gotthards skrivarinna för att slå split mellan mig och Celica.

En dag vi satt samlade på båten hörde vi hornstötar från fogdeborgen. Soldater ledda av fogde Gotthard själv sprang mot kvurernas kulle och skrek att Arhem var invaderat och försökte få med sig alla stridbara män. Vi följde med och såg att en stor odöd här gick till anfall. Vi undsatte den lilla stridsmakten som bestod av trakoriska soldater och marjuriska frivilliga. Men vi insåg snart att motstånd var lönlöst och flydde till båten. Jag sprang till borgen och hämtade Celicia som motvilligt följde med. Chrysmynta dök upp och sa att jag gjort henne med barn så jag tog med henne också. Under tiden hade Cracius betett sig ytterst otrakoriskt och fyllt båten till bristningsgränsen med barn.

När vi stävjade ut från hamnen såg vi odöda på kajerna. Gotthards kämpar tycktes ha fallit.

Vi släppte av barnen i Trovlik och seglade sedan mot Clusta Noba på öns östsida där vi i relativt lugn kunde invänta lämplig årstid för hemresa tillsammans med några andra skepp. Celicia var mycket nedstämd och vi hörde rykten om att Perima lett ytterligare flyktingar till Trovlik. Innan vi avreste så ville Chrysmynta att jag skulle betala henne för att köpa ett hus. Men jag övertalade henne istället att följa med mot att hon blev erkänd som officiell älskarinna och det kommande barnet som officiell bastard.

Leonidas de Uriel



Nedan följer en allmän redogörelse för våra tappra äventyrares förehavanden fram till återförenandet på Urielborg samt de storpolitiska händelserna.

Seglar genom en månad och ankommer Isakra i september 607. Letar i Etemenanki efter khmordapräster men hittar bara ett tomt bås nere i de mörka katakomberna.

Seglar ner till Myxa där Mazur och Vrax stannar för att studera magi under mäster Grudonix. Denne får också Berlindas dotter från Järntornet som han uppfostrar.

Seglar vidare till Tricilve där Giovanni får anställning på akademin först i mindre kurser men sen i större omfattning grundat sitt genuina kunnande inom astrologien. Giovanni möter också sin syster som blivit framgångsrik inom mattförsäljningen, har tre anställda och är medlem i lokala Kastykertemplet i hantverkarkvarteren.

Valentino får betalt av en uppdragsgivare för uppdrag i Marjura, får extra bonus. Craccius får också bonus av (samme?) uppdragsgivare för leveransen av svärd.

Leonidas släpps av i Urielsborg där han bosätter sig. Han får fyra barn med Chrysmynta under de kommande tre åren (ett i mars 608, en son. Tvillingar i jan 609 – flickor och ytterligare en dotter i Feb 610). Han äktar Chrysmynta.

Craccius, Valentino och Spugg säljer av en del gods i Tricilve men seglar vidare till Fontra Cilor där de säljer av ytterligare, och till sist ner i svantraden under många månader tills de når fjärran Melukha där de säljer månstensblocket och det sista för god förtjänst. Var och en av de nio i sällskapet får 140 guldmynt av handelsinsatsen. Berlindus hoppar av på Mereld på vägen där han rapporterar till sina överordnade, lär sig anta djurhamn och undervisar noviser.

Valentino och Spugg stannar i Melukha på jakt efter fjärran skatter i djunglerna och rika tempel.

Craccius återgår till handel, inversterar sin egen andel, 100 gm från Valentino och 40 gm från Spugg i en ny last från Melukha och seglar därefter upp för handel i Trakorien, Magilre, Klomellien under de kommande åren.

År 607

-Flyktingarna från Marjura ankommer på senhösten november från höstkonvojen till Clusta Noba. Berättelsen är redan spridd över öarna från era första skepp.

År 608

-Vårkonvojen anländer med flyktingar från Clusta Noba, de odöda är över hela ön!

-Försommar: Digeta Longa har avslöjat att adelsmän från Milacke konspirerat med marjuriska rebeller, flera beordras inställa sig men dyker inte upp, trakorisk fogde dödas av folkmassa i Vumbra. Leopoldo berättar upprört.

-Försommar: Ambryon Blåtryne utropar sig till ny härskare av Lasemosi furstensömme Kharasma då hjälten Arn Dunkelbrink inte hörts av på två år. Leonidas far Leo vredgad över detta och det efterföljande inbördeskriget.

-Sensommar: Femtio trakoriska galbaloner avseglar mot Marjura men tvingas vända grundat isberg, ovanligt! Galbalonerna ses molokna återvända från Myxa.

-Hösten: Nu anländer kondottiären Cymba och ställer till blodbad i Milacke. Mot vintern gör trupper från Rung räder in som saboterar gruvdriften i Hymbergond.

År 609

-På Trinsmyra reser sig Milacke mot Cymba, Kakralgus Piknäsa som var den förre mer omtyckte prokuratorn återinkallas, Cymba kickas och återvänder till Ilibaurien.

-Kishatet fördömmer trakoriens grymheter i Milacke och ger öppet stöd till de trinsmyriska rebellerna. Shar Kishatin försöker hålla tillbaka en aggressiv yngre falang under krystallokraten Manzonla. (Leopopldo berättar för Leonidas).

-Mot sensommaren rapporteras att de odöda byggt kastmaskiner mot Clusta Noba och bombar munkarna. Munkarna har dock smugit över och brännt flera kastmaskiner! Två skepp med frivilliga från Bhannavil ger sig av för att hjälpa till uppe på Clusta Noba, ses från tornet i Myxa.

-Ryktas att Kishatet konspirerar med Ransard och Trinsmyra. Ransardiska pirater ses i Kishatets hamnar och Craccius får vid flera tillfällen segla undan deras undemråliga krigsskepp. Tyldigen har kishatets ambassadör till Orghin dock ätits upp av orgingarna!

-Vid årets slut meddelar Ranzinernas ledare Peatro Petralba att Vox Ranzina är färdigställd. Läser officiellt upp verserna. Trakorierna under Bodaken mycket vredgade över rader om ruttnande riken som ömkligen faller.

År 610

-Tidigt Januari: Kishatets agenter sprider profetian över öarna trots att trakorierna vill hindra den, de som vill får tag i den. Giovanni, Mazur och Vrax får tag i ex. Hör att ranzinermunkarna har lämnat sitt berg och vandrar runt. Bodaken beslutar att Ranzinerna skall upplösas då de ej tar tillbaka sin profetia men tar ogärna i med hårdhandskarna mot de fredliga munkarna.

-18e Januari – Manzonla menar att Vox Ranzina är signalen för att det heliga kriget mot Trakorien skall börja, manövrerar ut den gamle Shar Kishatin. Rensar ut Manzonlas motståndare. Bodaken menar dock inte detta är viktigt utan håller kollen på Trinsmyra. Trakoriska handelsmän tjänar oerhörda mängder guld på att sälja vapen och krigsmateriell till Kishatet, under skydd av Det Gyllende Sakramenet som heliggör all form av profit under Kastykertemplets överinseende. Viss teologisk debatt om detta i Trakorien.

Februari: Rykten går om att den gamla mördarkulten RhabdoRhana blivit obehagligt aktiv och mördat siare och atrologer över hela Trakorien.

1e Mars: Sällskapet samlas åter på Urielsborg, Valentino och Spugg återkomna från sina resor i Melukha med mycket att berätta. Man delar upp vinsten från Marjura och har en stor kramfest vid återseendet. På kvällen ankommer en mystisk munk från Ranzinerorden...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar